Novosti

4
Nova izdanja
By MT Brongus | 4.10.2016.
KNJIŽARA MAGELAN DOBILA KNJIGE “VITA KOTORANIN, NEIMAR DEČANA” I “BOKA KOTORSKA I CRNA GORA”...
1
Izlog
By MT Brongus | 1.9.2016.
KNJIŽARA MAGELAN REDOVNO MENJA POSTAVKU IZLOGA NE BI LI SLUČAJNI PROLAZNICI ZASTALI...
30
Ekspedicija
By MT Brongus | 30.8.2016.
ČLANOVI BOKELJSKE EKSPEDICIJE USPEŠNO OPLOVILI BOKU KOTORSKU NA JEDRA I MOTOR, ZA MANJE OD 24 SATA. ...

Izdvajamo

 

Iz ponude Knjižare „Magelan“ sa velikim zadovoljstvom izdvajamo kolekciju starih i retkih knjiga na srpskom jeziku..

Linkovi

 

Sa ponosom Vam predstavljamo Web lokacije koje volimo i rado posećujemo...

Novosti

10.10.2016.

KNJIŽARA MAGELAN ZATVORENA OD 10.10.2016. SVE INFORMACIJE NA EMAIL: magelanpress@mts.rs ILI TELFON 062 450 135

 

4.10.2016.
KNJIŽARA MAGELAN DOBILA KNJIGE “VITA KOTORANIN, NEIMAR DEČANA” I “BOKA KOTORSKA I CRNA GORA”. NAJPOVOLJNIJE CENE. VREDNA IZDANJA. TVRDE KORICE. ISTORIJA MEĐU PRSTIMA. “VITA KOTORANIN” PROGLAŠEN ZA IZDAVAČKI PODUHVAT GODINE NA SAJMU KNJIGA U HERCEG NOVOM. ČITAJTE VREDNE KNJIGE, PUSTITE ŽIVOTNE BANALNOSTI. OBJAVLJENA KNJIGA TREBA DA BUDE OZBILJNA VEST.

 

12.09.2016.
KNJIŽARA MAGELAN USKORO DOBIJA DVA EKSKLUZIVNA IZDANJA NA SVOJIM POLICAMA, IZDAVAČKE KUĆE MAGELAN PRESS U SARADNJI SA KNJIŽAROM SO, IZ HERCEG NOVOG. PISAC I UREDNIK NIKOLA MALOVIĆ OPREMIO KNJIGE NA NAČIN KOJI ĆE SE PAMTITI U UREDNIČKIM VODAMA JOŠ DUGO VREMENA.


1.09.2016.
KNJIŽARA MAGELAN REDOVNO MENJA POSTAVKU SVOG IZLOGA NE BI LI SLUČAJNI PROLAZNICI ZASTALI ZA KOJI TREN. OBRATITE PAŽNJU NA IZLOG KOJI SE MENJA. POGLEDAJ FB. STAY CONNECTED. STAY WELL.


30.08.2016.
ČLANOVI BOKELJSKE EKSPEDICIJE USPEŠNO OPLOVILI BOKU KOTORSKU NA JEDRA I MOTOR, ZA MANJE OD 24 SATA. KAPETAN ZLATAN ZLATKOVIĆ. POSADA: NIKOLA MALOVIĆ, PISAC I MORNAR; SINIŠA LUKOVIĆ, PISAC I MORNAR; MILAN TODOROVIĆ BRONGUS, PISAC I MORNAR. BROD “BAVIŽELA”. MORE UGLAVNOM MIRNO, MESTIMIČNO NEMIRNO. VETRA MALO, ALI DOVOLJNO. MORE PLAVO I DUBOKO. BRODSKI DNEVNIK DOSTUPAN NA OSNOVU PISANOG ZAHTEVA.

 

31.7.2016.
KNJIŽARA MAGELAN RADI PUNOM PAROM, BEZ PRESTANKA. STOP. LETO U BEOGRADU. STOP. ANTIKVARNE KNJIGE NA PRODAJU. STOP. SRPSKI I ENGLESKI. STOP. KNJIŽARA MAGELAN, BEOGRAD. NO STOP.

 

20.5.2016.
Knjižara MAGELAN  na zahtev svojih korisnika neće zatvarati vrata tokom letnje sezone. Knjižara će raditi u punom kapacitetu tokom letnjih meseci, jula i avgusta.

 

19.5.2016.
U utorak 24.5.2016. u 19 sati u Klubu Doma omladine održaće se tribina na temu BEKSTVO ADOLFA HITLERA- mit ili istina. Govoriće se o knjizi SMRT ADOLFA HITLERA Lava Bezimenskog u izdanju MAGELAN PRESSA i knjizi SIVI VUK Džerarda Vilijamsa u izdanju ADMIRAL BOOKSA. Ogromno je interesovanje naročito što se očekuje veliko prisustvo medija i zainteresovanih istoričara za razjašnjenje ove višedecenijske misterije. Poziva se građanstvo na aktivno učestvovanje u ovoj zanimljivoj tribini i događanju.


16.5.2016.
VAŽNO OBAVEŠTENJE: Mole se cenjeni klijenti Knjižare MAGELAN da status antikvarnih knjiga uvek provere u excel fajlu koji se nalazi na sajtu KNJIŽARE MAGELAN. Često se dešava da u pretrazi Google pronađe knjigu koja se nalazi u nekom od starijih fajlova na internetu, a onda može da se dogodi da je knjiga ranije prodata. Uvek proverite u aktuelnom fajlu na sajtu, a još bolje pozovite knjižaru telefonom i dobićete najtačniju informaciju. Hvala na razumevanju.


11.5.2016.
Održana je promocija knjige PRIONU DUŠA MOJA-MOLITVE SVETOGA SAVE / MOLITVE SVETOME SAVI urednika JOVANA PEJČIĆA u Kući Đure Jakšića u Skadarliji. Propratna izložba BOLETA MILORADOVIĆA     
je izazvala veliku pažnju  posetilaca. Slična promocija sa velikom izložbom održana je i tokom marta meseca na Filološkom fakultetu u Banjoj Luci, Republika Srpska.

 

11.4.2016.
U prvi četvrtak koji dolazi, održava se promocija knjige ISTORIJA BOKELJSKOG POMORSTVA autora Predraga V. Kovačevića u izdanju Knjižare SO iz Herceg Novog. Na promociji će govoriti urednik i priređivač ponovnog izdanja ove knjige NIKOLA MALOVIĆ. Pored njega par reči će izgovoriti i MILAN BRONGUS, izdavač i knjižar. Kuća Đure Jakšića, Skadarlija, Beograd. 19 sati. Četvrtak. 14. april. Svi dobrodošli.


6. 4.2016.
Na današnji dan pre 75 godina bombardovan Beograd. Za hrišćanski praznik, hrišćani bombardovali hrišćane. Ubili neznano mnogo ljudi, spalili knjige koje izgoreše spakovane, spremljene na put ne bi li se sačuvale. Neka im je na čast.

 

31.3.2016.
Izdavački poduhvat Centra za primenjenu psihologiju i MAGELAN PRESS-a, knjiga PSIHOLOGIJA POLITIČKIH LIDERA autora Lazara Marićevića naišla je na odličan prijem kod čitalačke publike. Knjiga se može naći u knjižarama DELFI i VULKAN, kao i svim drugim viđenijim, nezavisnim knjižarama. Zakazana promocija u Domu omladine za 21. April u 1900 sati. Dobrodošli svi politički lideri prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

 

15.2.2016.
MAGELAN PRESS objavio je knjigu KAKO JE LAV POSTAO CAR autora Nenada Nikolića. Ova knjiga napisana je u formi basne ( u stihu) sa neverovatno impresivnim ilustracijama čuvenog ilustratora Tihomira Čelanovića. Knjiga je namenjena deci, ali i svima onima koji u basno-ezopovskom ključu mogu da razaznaju svet oko nas. Svaka sličnost sa političkim uređenjima sadašnjosti ili prošlosti je slučajna. Najpovoljnija cena u KNJIŽARI MAGELAN.


23.11.2015.
Beogradski sajam knjiga je okončan. Kako bi lepo bilo biti prisutan na svim sajmovima u Srbiji i regionu. Kako su lepe knjige, a kako su teške kutije sa njima.

 

23.10.2015.
Sajam knjiga, najveća balkanska pijaca knjiga. Cash only please. Do viđenja na galeriji!


10.10.2015.
MAGELAN PRESS i KNJIŽARA MAGELAN učestvuju na 60.-tom sajmu knjiga u Beogradu. Postoji mogućnost, ali su slabi izgledi da ćemo učestvovati na 100.-tom sajmu knjiga u Beogradu. Zato ipak dođite ove godine. Večne su samo antikvarne knjige. Ljudski životi su prolazni.


29.09.2015.
MAGELAN PRESS sva svoja izdanja nudi po najpovoljnijim cenama u KNJIŽARI MAGELAN. 31 naslov u ponudi.


15.09.2015.
Knjižara MAGELAN nastavlja sa radom u jesenjoj sezoni. Pune 4 godine na rubovima Englezovca, kao svetionik na plavom moru.

 

15.06.2015.

U knjižari antikvarnici MAGELAN pojačana tražnja za engleskim naslovima. Garantovano najbolja ponuda biografija na engleskom jeziku u krugu od hiljadu kilometara. Ko dokaže suprotno, dobije knjigu po izboru na srpskom.


13.06.2015.

Obaveštavamo javnost da je interesovanje medija, stručne javnosti i publike za promocije u Etnografskom muzeju veliko. Dođite ranije da zauzmete mesto.

 

05.06.2015.

MAGELAN PRESS I ETNOGRAFSKI MUZEJ U BEOGRADU OPET NA ZAJEDNIČKOM POSLU.

 

16. i 17. juna u 19 sati u Kino Sali Etnografskog muzeja promocija ZAPISA O NIŠU i KNJIGE O KOTORU. Pozivamo sve ljubitelje knjige, istorije i drevnih gradova da dođu. Muzički program, vrhunski govornici i knjige u pola cene.

28.05.2015.

Održana promocija časopisa PUTOPIS 1-2/2014 u narodnoj biblioteci u Kruševcu. Govorili su Vladimir Šekularac, glavni urednik; Zvonimir Kostić, književnik; Bata Đidić, putopisac. Program uspešno vodila Ivana Milutinović. Milan Brongus,  izdavač i pustolov, rekao par reči. Nakon promocije, veliko interesovanje publike za knjigu PRIONU DUŠA MOJA-molitve Svetome Savi od Jovana Pejčića, i istorijska geografija srpkih zemalja Siniše Mišića. Srbija čita svoju istoriju.

 

20.05.2015.

Svi naslovi MAGELAN PRESS-a objavljeni u 2014. godini prihvaćeni su od komisije Narodne biblioteke Srbije i preporučeni svim bibliotekama u Srbiji za nabavku. Zahvaljujemo se na velikom priznanju odabranim izdanjima iz naših edicija.

 

07.05.2015.

Održana promocija knjige ZAPISI O NIŠU (1877-1914) u gradskoj biblioteci. Prepuna sala, inspirisani besednici. Grad Niš zaslužuje ovakvu knjigu.

 

15.04.2015.

Izašao novi katalog izdanja MAGELAN PRESS-a. Ukupno 31 knjiga. Ima većih, ima boljih, ima pametnijih, ima moćnijih. Mi idemo našim putem, našim Tihim okeanom. Dan po dan, korak po korak. Duga je trka oko sveta.

 

30.03.2015.

Objavljene sve planirane knjige, nova izdanja pod svodom nebeskim. Zapisi o Nišu (1877-1914) Milana Ranđelovića, najverovatnije najobuhvatnija knjiga o istoriji Niša u ovom periodu. Istorija Niša je prebogata, a u srpskoj javnosti zapostavljena. Nije samo Beograd Srbija.

Knjiga o Kotoru koju je za štampu priredila Katarina Mitrović, izazvala je prvih dana ogromno interesovanje čitalaca i u Srbiji i Boki Kotorskoj. Ovo je knjiga čije će prvo izdanje biti na velikoj ceni sledećih decenija.

 

15.03.2015.
Knjiga MOSAD u izdanju MAGELAN PRESS-a koja je najtraženija knjiga iz naših izdanja pokazuje veliki interes srpske čitalačke publike za ovu temu.


10.03.2015.
Feljton POLITIKE gde je objavljivano naše izdanje TEROR NA BALKANU imao je izuzetan odjek. Desetine čitalaca kontaktiralo je knjižaru MAGELAN tražeći ovu vrednu knjigu. Zahvaljujemo se POLITICI (najstarijem dnevnom listu na Balkanu) i vernim i radoznalim čitaocima.


25.02.2015.
Knjižara MAGELAN pozdravlja sve posetioce u prepodnevnim časovima. Promenjeno radno vreme odgovara mnogim ljubiteljima knjige.


13.02.2015.
MAGELAN PRESS, izdavački deo knjižarskog konglomerata MAGELAN, priprema sedam publikacija koje treba da izađu pred javnost do kraja prvog kvartala 2015. Obeležavamo 70 godina završetka Drugog svetskog rata knjigama HIROŠIMA i ZVONA NAGASAKIJA. Istorijski portfolio biće obogaćen knjigama ZAPISI O NIŠU (1877-1914) Milana Ranđelovića i naslovom KNJIGA O KOTORU, urednice Katarine Mitrović. Biće objavljena i čuvena antologija prof. Jovana Pejčića PRIONU DUŠA MOJA-Molitve Sv. Save-Molitve Sv. Savi, kao i kultna knjiga Antonia Pigafete MAGELANOVO PUTOVANJE iz 1523. godine u prevodu gospođe Zore Čavić Ilić. U završnoj fazi je i priprema časopisa PUTOPIS ½-2014, koji predano i stručno vodi urednik Vladimir Šekularac.


30.01.2015.
Antikvarnica MAGELAN radi na obradi novih 2000 antikvarnih knjiga. Ima puno kvalitetne literature iz filozofije, religije i istorije. Očekujemo da posle Uskrsa ove knjige budu u ponudi.


15.01.2015.
Novo radno vreme KNJIŽARE MAGELAN je radnim danima od 11 do 19 sati. Tako će ostati do daljnjeg ili dok se drugačije ne odluči.

 

30.12.2014.
Želimo Vam dobro čitanje naših knjiga i sledeće godine. Hvala vam. Preko 2000 ljudi je posetilo knjižaru MAGELAN u 2014. So small, so nice. Wonderful place. WANDERLUST filozofija - in vivo.

28.12.2014.
Poslednja nedelja ove godine. Go to the hell 2014!

26.12.2014.
Srećni praznici mornarima, knjigoljupcima, knjižarima, antikvarima, knjigovescima, štamparima, putnicima, pustolovima, bibliomanima, bibliofilima, motorciklistima, boemima, buntovnicima i svima drugima koji se bore da ovaj svet bude lakše mesto za život.

24.12.2014.
Želimo vam lakšu i uspešniju 2015 godinu. Knjige će pomoći u tome. Antikvarne ili knjige MAGELAN PRESS-a najbolja terapija za život na Balkanu. 

23.12.2014.
Ne radimo 31.12.2014. Sve željene knjige nabavite bar dan ranije. Ili danas. Ili nikad.

22.12.2014.
Knjižara MAGELAN neće raditi od 31.12.2014. do 11.01.2015. Bićemo ponovo otvoreni tačno u podne u ponedeljak, 12.01.2015. Tokom februara meseca radno vreme će biti promenjeno i biće od 11-19 sati jer ste to vi tražili. Naši knjigoljupci rano dolaze, a uveče čitaju ispod lampe.

21.12.2014.
Gospodin Siniša Zdravković, prevodilac jedne od najtraženijih knjiga Ramona Ljulja: KNJIGE O VITEŠKOM REDU dobio je uglednu prevodilačku nagradu za ovaj veličanstven prevod. Čestitamo gospodinu Siniši Zdravkoviću na istrajnosti, znanju i strpljenju. Čestitamo Magelan Pressu na odličnom izboru dela za objavljivanje nastalog pre sedam vekova.

20.12.2014.
Obratite pažnju na knjigu SIBIRSKO VASPITANJE Nikolaj Lilina u izdanju MAGELAN PRESS-a. Fantastično delo koje će vas oboriti s nogu, kao i svaka priča o svetu za koji niste znali da postoji.

17.12.2014.
Dobili smo nekoliko kvalitetnih rukopisa, žanr: putopis. Svi rukopisi su u pažljivom razmatranju urednika.

 

10.12.2014.
Na žalost, u budućnosti ćemo morati da budemo restriktivniji sa popustima na antikvarna izdanja. Godine prolaze, knjige sve vrednije, domaća valuta sve manje vredna.

05.12.2014.
Stiglo novih nekoliko stotina knjiga na srpskom i engleskom jeziku. Please visit & buy.

29.11.2014.
Nekadašnji Dan republike obeležava se radno. Šta to beše?

14.11.2014.
Facebook Knjižare MAGELAN doživljava nezapamćenu ekspanziju zahvaljući redovnom kreativnom ažuriranju. Please visit & do not forget.

07.11.2014.
Gospodin Nenad Naunović, osnivač i partner PICCADILLY BOOKS-a proslavio svoj 49. rodjendan. Da nije bilo PICCADILLY BOOKS-a, ne bi bilo ni MAGELAN PRESS-a. Da nije bilo Londona, ne bi bilo ni Pikadilija. Da nije bilo Magelana ne bi bilo Tihog okeana, ni Magelan Press-a. Stvari su samo prividno nepovezane.

05.11.2014.
Završen uspešno sajam knjiga (beogradski) 2014. Bili smo na istom mestu. Mnogo više ljudi nego prošle godine. Hit sajma: knjiga o MOSADU, izraelskoj tajnoj službi, ekskluzivno na srpskom jeziku u izdanju MAGELAN PRESS-a.

10.10.2014.
Beogradski sajam knjiga-bićemo ponovo na istom mestu. Glavna hala, galerija, kod stepenica, štand 1516. Posetite nas, sa zadovoljstvom.


06.10.2014.
U pripremi MAGELAN PRESSA  knjige SIBIRSKO VASPITANJE i MOSAD. Knjige su brutalno snažne, životne i ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Premijera na Sajmu knjiga od 27.10. Još malo.

 

30.09.2014.
Poslednji dan septembra uvek ima neki šarm. Nikakva vest u suštini.


20.09.2014.
Na današnji dan pre tri godine otvorena knjižara MAGELAN. Hvala Magelanu, hvala vernim posetiocima. 1000 dana rada. Stepenice (dva stepenika na ulazu) delimično izlizane. Ne postoje precizni podaci o broju posetilaca za ove tri godine ali se kalkuliše sa cifrom od osam do deset hiljada ljudi. Jedan manji magelanski grad je prošao ovuda.


31.08.2014.
Doneto preko 300 novih antikvarnih knjiga. Na srpskom i engleskom.


1.08.2014.
Knjižara ponovo počela sa radom.

 

27.6.14.
KNJIŽARA MAGELAN ĆE ZBOG KORIŠĆENJA GODIŠNJEG ODMORA BITI ZATVORENA ZAKLJUČNO SA 31.7.2014. PONOVO OTVARAMO VRATA KNJIŽARE 1.8.2014. SREĆNO LETO I HVALA VAM ŠTO JE KNJIGA DEO VAŠEG ŽIVOTA!


26.6.14.
Održana promocija časopisa PUTOPIS 2/2013 u Etnografskom muzeju u Beogradu. Učestvuju Vladimir Gvozden, prof. na univerzitetu u Novom Sadu, Mirko Demić, književnik, Vladimir Šakularac, glavni i odgovorni urednik i izdavač. Hor PRAVOSLAVNI POJCI na čelu sa dirigentom Janom Simović održao je prigodan program. Ovo je bila završna promocija za “drugo polugodište”. Nastavak sledi. Zahvaljujemo se Etnografskom muzeju.


25.6.14.
Juče održana promocija u knjižari BOOKBAR u Sremskoj Mitrovici knjige Boška Protića LEPTIR NA BAJONETU. Razgovor održan pod vedrim nebom, bez kiše. Prigodan muzički program (harmonika, gitara). Sjajna publika.


20.6.14.
Promocija knjige Boška Protića LEPTIR NA  BAJONETU održana je u narodnoj biblioteci u Nišu. Pored autora i izdavača govorio i prof. Jovan Pejčić, profesor niškog univerziteta. Izuzetno zanimljiv razgovor o srpskoj vojsci, ratovanju, žrtvama i zločincima. Zahvaljujemo se niškoj biblioteci.


18.6.14.
Prva promocija Magelan Press-a u Sremskoj Mitrovici! U knjižari BOOKBAR u Sr. Mitrovici održana promocija knjige Nenada Nikolića SKRIVENA RUŽA PERASTA. Ogromno interesovanje za ovaj događaj u divnom prostoru knjižare BOOKBAR. U program učestvovala Katarina Mitrović, istoričar, pisac Nenad Nikolić i izdavač. Čitani su odlomci knjige, a muzička pratnja bila je od strane muzičara orkestra Kraljevski gudači Sv. Đorđa. Publika šarmantna i sa aktivnim učešćem.


13.6.14.
U Nišu, u gradskoj biblioteci “Stevan Sremac” održana promocija časopisa PUTOPIS 2/2013. U program učestvovali urednik Vladimir Šekularac i izdavač. Iskreni ljubitelji putopisne proze po izuzetno vrelom danu uživali u najnovijim tekstovima srpskih autora. Zahvaljujemo se niškoj biblioteci.


11.6.14.
U Kruševcu, u gradskoj biblioteci, održana promocija knjige Boška Protića LEPTIR NA BAJONETU JEROTIJA PAVLOVIĆA. Pored pisca i izdavača učestvovao i Mirko Demić, književnik. Uz razgovor održan i prigodan muzički program (harmonika). Zahvaljujemo se kruševačkoj biblioteci.

 

6.6.14.
Održana promocija knjige Boška Protića LEPTIR NA BAJONETU JEROTIJA PAVLOVIĆA u Kragujevcu, u narodnoj biblioteci. Učestvovali pisac, izdavač i prof. Jovan Pejčić, književni kritičar.


20.5.2014.
Zbog poplava i vanredne situacije otkazane su sve promotivne aktivnosti do daljnjeg.

 

14.5.2014.
Održana prva promocija knjige Boška Protića LEPTIR NA BAJONETU JEROTIJA PAVLOVIĆA u biblioteci “Milutin Bojić” u Beogradu. U promociji učestvovao pisac Boško Protić, Vidan Bogdanović, istoričar i Milan Brongus izdavač. Knjiga je objavljena u izdanju Magelan Press-a u ediciji VIKTORIJA kao knjiga br. 6. Prelepa, emotivna, ljudska knjiga o srpskom kaplaru u Prvom svetskom ratu. Pored knjige Radoja Jankovića DANI I GODINE, ovo je drugi naslov Magelan Press-a posvećen ovom velikom istorijskom događaju i srpskom stradanju.

 

30.4.2014.
Održana je promocija u Požarevcu u gradskoj biblioteci. Tekstove iz novog broja časopisa čitao gospodin Goran Jovanović. Njegova zapažena knjiga o ruskom filmu prodaje se ekskluzivno u knjižari Magelan.

 

14.4.2014.
17. aprila u gradskoj biblioteci u Požarevcu biće održana promocija časopisa PUTOPIS (br 2/2013). Očekuje se i gostovanje našeg autora Borne Bebeka tokom maja meseca u istoj biblioteci. Biće potvrđeno naknadno.
Knjižara MAGELAN neće raditi 18,19 i 21. aprila zbog Uskršnjih praznika. Isto tako neće raditi 30. aprila, 1.  i  2. maja zbog međunarodnog praznika rada. Srećni praznici vernicima, ateistima, proleterima i kapitalistima celog sveta.


10.4.2014.
3. Aprila 2014. godine održana je promocija knjige Nenada Nikolića SKRIVENA RUŽA PERASTA u Etnografskom muzeju u Beogradu. U promociji su učestvovali i Kraljevski gudači Sv. Đorđa sa prigodnim muzičkim programom. Bilo je preko 100 posetilaca, a govorili su gospodin Miroslav Tasić, direktor; Prof. Milko Štimac; Nenad Nikolić, autor i Milan Brongus, izdavač.  


4.4.2014.
Ovog dana održana je promocija časopisa PUTOPIS (2/2013) u biblioteci u Prokuplju i Kuršumliji. Govorili su direktori biblioteka gospodin Dragan Barjaktarević i Goran Simić, zajedno sa urednikom Vladimirom Šekularcem i Milanom Brongusom. Promociju su pratili i lokalni mediji, sa zainteresovanim ljubiteljima knjige.


27.3.2014.
3. aprila biće održana promocija u Etnografskom muzeju knjige Nenada Nikolića “Skrivena ruža Perasta”. Početak u 19 sati. Ulaz slobodan. Koktel nakon promocije.
1. aprila biće održano snimanje emisije “Ostavi sve i čitaj” sa Goricom Zarić. Gostuje Milan Brongus, knjižar i izdavač. Snimanje zakazano na desnoj obali Dunava.
26.marta u knjižari MAGELAN obavljeno snimanje za Kulturni Dnevnik RTS sa Sinišom Zdravkovićem na temu Ramona Ljulja i “Knjige o viteškom redu”. Razgovor vodila gospođa Vojka Pajkić.
26. marta održana promocija knjige DANI I GODINE u gradskoj biblioteci u Čačku. Događaj pratila i lokalna TV stanica. Preko 50 posetilaca i nadahnuti govori gospođe Danice Otašević, direktorke Biblioteke u Čačku i prof. Vladana Dimitirijevića, o Radoju Jankoviću i knjizi DANI I GODINE.
23. marta održana promocija časopisa PUTOPIS povodom novog broja 2-2013, u biblioteci u Velikom Gradištu. Izuzetno uspešna promocija koju je vodila direktorka biblioteke Milena Rodić, a učestvovali Mirko Demić, pisac i Vladimir Šekularac, urednik. Knjige iz edicije KLIPER (putopisi) predstavio Milan Brongus, izdavač.

 

23.3.2014.
U nedeljnom dodatku BLICA koji uređuje Aleksandar Gatalica Svet knjige, objavljen tekst o KNJIŽARI MAGELAN. Zahvaljujemo se na interesu i razumevanju Aleksandru Gatalici, redakciji Blica i Nikoli Maloviću iz Knjižare SO u Herceg Novom. Preuzmite tekst>>> 


15.3.2014.
7. marta u institutu Servantes održana promocija “Knjige o viteškom redu”. Učestvovao gospodin Siniša Zdravković, prevodilac i gospdin Pau Bori, lektor katalonskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu. Milan Brongus, izdavač, predstavio druga izdanja edicije OKO Magelan Press-a.


3.3.2014.
Objavljen TEROR NA BALKANU autora Ben H. Šeparda, u izdanju Magelan press-a. Ova izuzetna knjiga objavljena je 2012. godine u izdanju Harvard University Press-a na engleskom jeziku i zadobila odlične prikaze u istorijskim krugovima, jer na novi način tretira problematiku II svetskog rata na prostorima Jugoslavije. Prevodilac Alisa Koljenšić Radić.


25.2.2014.
U subotnjem dodatku POLITIKE objavljen tekst Sanje Domazet koji govori o čudesnom životu Orijane Falači i našoj knjizi UMREĆU NA NOGAMA. Zahvaljujemo se POLITICI i gospođi Sanji Domazet. U znak sećanja i poštovanja na Orijanu Falači. Preuzmite tekst>>>

 

29.1.2014.
Objavljena SKRIVENA RUŽA PERASTA Nenada Nikolića i časopis PUTOPIS br. 2 -2013. Magelan Press započinje novu izdavačku godinu, a sva izdanja po najpovoljnijim cenama mogu se pronaći u knjižari MAGELAN.

 

15.1.2014.
Krajem meseca očekuje se izlazak novog broja časopisa PUTOPIS. Kašnjenje je relativno i privremeno.

 

31.12.2013.
U protekloj godini KNJIŽARA MAGELAN je ugostila na stotine ljubitelja knjige. MAGELAN PRESS je u 2013. objavio 18 naslova. Srećni praznici i sledeća godina!

 

14.12.2013.
Promocija knjige BALKANSKE ZEMLJE biće predstavljena dana 26.12.2013. u biblioteci “Milutin Bojić” (Ilije Garašanina 5) sa početkom u 19 sati. U programu učestvuju: Siniša Zdravković, prevodilac; Vidan Bogdanović, Milan Brongus, izdavač i urednik; Jovica Krtinić, direktor biblioteke. Ova knjiga je u originalu napisana 1905. godine i govori u putovanju kroz balkanske zemlje, ukljućujući i Srbiju i Crnu Goru.


13.12.2013.
Promocija knjige “84 Čering Kros Roud” biće održana 24.12.2013. u biblioteci “Milutin Bojić” (Ilije Garašanina 5) sa početkom u 19 sati. Učestvuju: Zora Čavić Ilić, prevodilac; Jovica Krtinić, direktor biblioteke; Peca Popović, novinar, Milan Brongus, izdavač i urednik. Delove knjige čitaće glumac Tika Stanić. Razgovor o knjizi, istoimenom filmu, Londonu i Njujorku. Biće izložene mape Londona i retke knjige o gradu Londonu. 


8.12.2013.
Magelan Press objavio u svojoj ediciji “Viktorija” knjigu Ramona Ljulja “Knjiga o viteškom redu”. Prevod Siniša Zdravković. Knjiga napisana 1275. godine na starokatalonskom, sada prvi put na srpskom jeziku.


5.12.2013.
Promocija knjige “Dani i godine” Radoja Jankovića, srpskog oficira iz I svetskog rata, održana je u Biblioteci “Milutin Bojić” u utorak, 10.12.2013. u 19 sati. Ulaz slobodan za sve poštovaoce knjige i srpskih junaka. Učestvovali gđa Vida Janković, Profesor Filološkog fakulteta u penziji, gđa Danica Otašević, direktor Gradske biblioteka Čačak, gospodin Jovica Krtinić, direktor biblioteke “Milutin Bojić” i Milan Brongus, izdavač. Izuzetno pozitivne reakcije na knjigu i razgovor o knjizi priređen u znak sećanja na oficira I diplomatu, Radoja Jankovića.


3.12.2013.
Promocija knjige “O umeću ratovanja” biće održana u Italijanskom centru za kulturu, dana 9.12.2013. godine sa početkom u 18 sati. Svi prijatelji knjige su pozvani da prisustvuju.


29.11.2013.
U izdanju MAGELAN PRESS-a objavljena knjiga “O umeću ratovanja” - Nikolo Makijaveli. Velik interes knjižara širom Srbije za ovu knjigu.


15.11.2013.
U Knjižari MAGELAN nalazi se novih 2500 antikvarnih knjiga u ponudi. Pogledajte najnoviji katalog na sajtu.


28.10.2013.
Završen je beogradski sajam knjiga. Sa galerije na kojoj se nalazio naš štand, videli smo sve izdavače i skoro sve posetioce. Bilo je puno ljudi koji su nas posetili i kupili poneku knjigu. Bilo je puno knjiga koje smo mi kupili. Najprodavanija knjiga na ovom sajmu za nas:”Jedan čovek” Orijane Falači. Zasluženo.

 

19.10.2013.
Knjižara MAGELAN i MAGELAN PRESS učestvuju na ovogodišnjem beogradskom sajmu knjiga (glavna hala štand 1516) sa velikom i odabranom ponudom. Sajamski popust i do 30%. Iste cene tokom sajma važe i u knjižari MAGELAN, koja će u ovom periodu raditi skraćeno: do 19.30 sati radnim danom. Pronađite nas na galeriji velike sajamske hale.

 

10.10.2013.
Knjižara MAGELAN ima višegodišnju saradnju sa knjižarom SO iz Herceg Novog. Ekskluzivna smo knjižara u Srbiji za prodaju knjiga „Herceg Novi: Grad sa 100.001 stepenicom“ i „Pomorska lica Boke Kotorske“. Ne tražite ove knjige na drugim mestima, jer ih nema.

 

29.09.2013.
Izdanja MAGELAN PRESS-a se nalaze u preko trideset knjižara u Srbiji. U ovoj godini objavljeno je do sada 14 naslova u pet edicija. Na listi najpopularnijih edicija nalazi se VIKTORIJA.

 

27.09.2013.
Juče je održana uspešna promocija časopisa PUTOPIS u Kragujevcu, u biblioteci VUK KARADŽIĆ. Učestvovali gospodin Mirko Demić, književnik, gospodin Vladimir Šekularac, urednik i Milan Brongus, izdavač. Prisustvovalo preko trideset ljubitelja putopisa i pisane reči.

 

20.09.2013.
Prošlo dve godine od otvaranja knjižare MAGELAN. Plovimo željenom brzinom, u dobrom pravcu.

 

15.09.2013.
Objavljena knjiga „84 Čering Kros Roud“ Helene Hanf u prevodu gospođe Zore Čavić Ilić. Pročitajte više u odeljku MAGELAN PRESS na našem sajtu.

 

11.9.2013.
Objavljene knjige „Smrt Adolfa Hitlera“ Lava Bezimenskog i „Nastajanje“ Gordona Olporta. Veliko interesovanje za knjigu koja razjašnjava pitanje smrti najvećeg svetskog zločinca.

 

31.08.2013.
Nezvanično poslednji dan leta, poslednji dan meseca avgusta. Knjižara MAGELAN radi po uobičajenom radnom vremenu bez obzira na avgustovske vrućine.

 

05.08.2013.
Radno vreme je uobičajeno. Od 12-20 radnim danima, i subotom od 10-14.

 

01.08.2013.
Knjižara MAGELAN je ponovo otvorena za posetioce.

 

1.7.2013.

U periodu od 1.7.2013. do 31.7.2013. Knjižara Magelan će biti zatvorena zbog godišnjeg odmora. Ponovo otvorena od 1. Avgusta ove godine. Želimo vam lepo i dugo leto. I puno dobrih, retkih knjiga.

 

20.4.2013.
Radno vreme tokom praznika-knjižara radi po redovnom rasporedu zaključno sa 30.4.2013. godine. Zatvoreno za posete od 1-6. maja. Ponovo otvoreni po uobičajenom rasporedu od 7. maja u 12 sati.

 

15.4.2013.
U knjižaru su pristigli i prvi primerci u izdanju Magelan Press-a knjiga SANTANA od Borne Bebeka, BALKANSKE ZEMLJE Alfreda Opisa i prvi broj časopisa PUTOPIS za 2013. godinu.  Svi naslovi se mogu nabaviti u knjižari Magelan i centralnim beogradskim knjižarama po povoljnim cenama.

 

10.4.2013.
U Knjižari Magelan nalaze se prvi primerci novih izdanja Orijane Falači, po prvi put na srpskom jeziku: “Jedan čovek”, “Pismo nerođenom detetu” i knjiga Rikarda Nenčinija “Umreću na nogama”. Sve knjige su u izdanju Magelan Pres-a, u prevodu Saše Levija i Mirele Radosavljević. Ove sjajne knjige treba da pročita (prvi put ili iznova) svako ko gleda na život kao borbu ili izazov. Reči najpoznatije novinarke sveta, preminule 2007. u Firenci, su istinite, jake i bez kompromisa.

 

1.2.2013.
U februaru mesecu, mesecu kreativnih ljudi, dajemo popust 10% na sva izdanja iz UMETNOSTI. Popust uključuje knjige na srpskom i engleskom jeziku.


28.1.2013.
Pored izdanja koja su u knjižari, vrlo brzo puno knjiga koje nudimo naći će se i na popularnim sajtovima internet knjižara. Tragajte i pronaći ćete nas i tamo.


21.1.2013.
U sledećih nekoliko meseci Knjižara “Magelan”  u svojoj ponudi imaće po ekskluzivnim cenama i izdanja preduzeća “Magelan Press”. Knjige Orijane Falači, čuvene i neprevaziđene italijanske novinarke, o njenom životu i njenoj smrti. Putopis “Santana” Borne Bebeka, o Indiji i filozofiji putovanja. Putopis španskog pisca “Balkanske zemlje” u fantastičnom prevodu Siniše Zdravkovića, napisan 1905. godine, prvi put sada na srpskom jeziku.  “Knjižarsku” knjigu “84 Čering Kros Roud” u prevodu Zore Čavić-Ilić, o pismima i knjigama koje putuju na relaciji London – Njujork. Drugo izdanje knjige “Mlečani- episkopi Kotora” od Katarine Mitrović, o važnom delu istorije Kotora i crkvene istorije Boke.

 

14.1.2013.  
Urađen popis u knjižari. Preko četiri hiljade knjiga na policama. Oko 40 knjiga su proglašene “nestalim”. Ili su se negde skrivene ili ih je neko odneo, a da nam nije rekao. Knjige kao i ljudi imaju svoju sudbinu, i tu se ne može mnogo učiniti.

 

22.12.2012.
Radno vreme neizmenjeno. Knjižara Magelan će biti zatvorena od 31.12.2012. do 13.01.2013. Knjižara je ponovo otvorena za posetioce od 14.01.2013. godine u uobičajeno radno vreme.

 

21.12.2012.
U izlogu Knjižare Magelan pojavila se okićena novogodišnja jelka. Miriše sneg u vazduhu.

 

20.12.2012.
Do kraja meseca decembra popust na sva izdanja u Knjižari Magelan 10%. Praznici nam stižu.

 

15.12.2012.
Časopis PUTOPIS može se kupiti i preko sajta www.knjizara.com

 

29.11.2012.
Časopis PUTOPIS u izdanju knjižare Magelan nalazi se u svim vodećim knjižarama Beograda i u preko 50 biblioteka u Srbiji. Nastavljamo dalje.

 

22.11.2012.
Promocija časopisa PUTOPIS uspešno je održana u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu. Govorili su Vladimir Gvozden, Vlada Šekularac, Jana Simović i izdavač. Promociji i razgovoru je prisustvovalo oko tridesetak posetilaca. Biblioteka u Kraljevu je izuzetan primer uspešnog vođenja narodne biblioteke, sa hiljadama posvećenih članova.

 

16.11.2012.
Uspešno je održana tribina “Magistrale putopisa” u maloj Sali SKC. Pred stotinak posetilaca govorili su Vladimir Gvozden, Slađana Jaćimović, urednik Vladimir Šekularac i izdavač. Zahvaljujemo se na prisustvu ekipi Studija B i partnerima iz kompanije Fenix i Predragu Španjeviću. Sledeća promocija prvog broja časopisa PUTOPIS biće održana 20.11.2012. u Kraljevu. Časopis se može kupiti u Knjižari Magelan i probranim knjižarama Beograda. Preko dvadeset biblioteka iz Srbije je poručilo časopis za svoje čitaoce.

 

17.10. 2012.
Uspešno je održana prva promocija časopisa  PUTOPIS  na  Kolarcu. Preko 130 ljudi je prisustvovalo ovom istorijskom događaju.  Jaka kiša nije sprečila radoznale ljubitelje putopisne proze da dođu i čuju detalje o jedinstvenom časopisu posvećenom putopisnom žanru.  Prvi broj započeo je svoj život na policama i rukama čitalaca. Zahvaljujemo se na prisustvu ekipi RTS, Radio Beograda i partnerima kompaniji Fenix i Predragu Španjeviću.

 

12.10.2012.

Knjižara Magelan  je i s(r)edište   izdavačkog centra. Pripremljen i gotovo odštampan prvi  broj časopisa PUTOPIS-časopisa za putopisnu književnost. Promocija prvog broja 16.10.2012. na Kolarcu u 18 sati. Učestvuju glavni urednik,  književni kritičari i izdavač. Očekuje se na stotine radoznalih posetilaca. Prvi broj donosi neobjavljene rukopise poznatih srpskih i svetskih autora iz ove oblasti. Putujte sa časopisom PUTOPIS. Ovo nije ni novina, ni magazin koji ide na kiosk- ovo je ozbiljna publikacija od 370 strana, kvalitetnog teksta sa ilustracijama čuvenog slikara i putopisca Milutina Dedića.  Zahvaljujemo se uredniku Vladimiru Šekularcu i cenjenim autorima na izuzetnom radu i ostvarenju. Sledeći broj izlazi u martu 2013. godine. Radujemo se unapred dobrom čitanju.


24.09.2012.

Postavljen je novi raspored knjiga u Knjižari Magelan. U prizemlju se nalaze knjige na srpskom jeziku iz oblasti istorije, filozofije, psihologije, religije, kao i sekcija biografija i putopisa. Na engleskom jeziku, u prizemlju, nalaze se knjige iz oblasti biografije, putopisa i klasične beletristike. Na galeriji (1. sprat-bez lifta) nalaze se knjige na srpskom jeziku iz oblasti beletristike, umetnosti, književne kritike,  jezika, poezije i drame.  Na engleskom jeziku, na galeriji, poslagane su knjige o Engleskoj, Americi i drugih raznih oblasti koje je teško razvrstati (knjige o porcelanu, staklu, modi, kostimima, razni priručnici, leksikoni  i čudne knjige).


17.09.2012.
Nema nekih naročitih novosti. Zemlja se i dalje okreće u istom pravcu,  Dunav teče ka Crnom moru, a beogradska čaršija kafeniše, čekajući jesen.


10.09.2012.
Bliži se godinu dana rada Knjižare Magelan. U znak obeleževanja ovog važnog datuma Knjižara Magelan će objaviti dvobroj Časopisa PUTOPIS-časopisa za putopisnu književnost. Ovaj izuzetan poduhvat pod uredničkom palicom Vladimira Šekularca predstavlja prvi stručni časopis ovakve vrste u istoriji izdavaštva u Srbiji. Originalni tekstovi poznatih stručnjaka koji su se posvetili pisanju i izučavanju putopisa nalaze se u prvom broju Časopisa PUTOPIS.
Časopis će biti u prodaji od kraja septembra 2012. godine u Knjižari Magelan, Klubu Busola i knjižari So u Herceg Novom.

1.09.2012.
Preko dve hiljade odabranih knjiga nalazi se na “gornjem spratu”  Knjižare Magelan. Značajna kolekcija klasične beletristike, književnih studija i kritike, knjiga o jeziku, starih rečnika (uključujući starogrčki, latinski i arapski) i knjiga iz istorije našlo je svoje mesto. Cene povoljne.

 

14.8.2012.
Bez obzira na velike vrućine, Knjižara Magelan je ponovo započela sa radom. Mora se ploviti u svim vremenskim uslovima.


15.7.2012.
Od septembra meseca i galerija knjižare „Magelan“  biće otvorena za posetioce. Očekujemo da će novih 2000 knjiga iz oblasti istorije, književne kritike, religije biti ponuđeno na prodaju. Očekuje se i preko 500 novih naslova na engleskom jeziku iz oblasti putopisa, biografija i klasične engleske proze. Posetite nas i uskim stepenicama popnite se na našu galeriju.

 

7.7.2012.
Knjižara “Magelan” je zatvorena zbog godišnjeg odmora.  Knjižara ne radi, a brodovi plove.


28.06.2012.
Knjižara Magelan će biti zatvorena u periodu 2.7.-12.8.2012. Tragamo za novim knjigama. 13.Avgusta 2012. godine bićemo ponovo otvoreni za cenjene posetioce i prijatelje knjižare.

20.02.2012.
Obaveštavamo građanstvo Beograda i Srbije da je Knjižara Magelan dobila 200 novih naslova na srpskom i engleskom jeziku. Knjige se nalaze u knjižari i smeštene su u police. Pretežno su to vrlo kvalitetne knjige iz istorije, stara izdanja iz filozofije (između dva svetska rata) i knjige putopisi iz celog sveta na engleskom jeziku.

 

13.01.2012.
Obaveštavamo cenjene prijatelje da Knjižara Magelan neće raditi u nedelji od 13. Februara.  Sneg pada neprestano pa uglavnom čitamo kod kuće. U isto vreme poštujemo preporuke državnih vlasti o radnom vremenu i štednji struje (čitamo danju). U tom smislu cele nedelje nećemo uključivati svetleću reklamu sa brodom “Viktorija”  ispred knjižare (ni danju, ni noću).


12.01.2012.
Obaveštavamo cenjene posetioce Knjižare Magelan da nismo u mogućnosti da dajemo popust na knjige čija je vrednost ispod 1500 dinara. Takođe, popust za knjige na engleskom jeziku je moguć samo u izuzetnim uslovima (zavisno od naslova). Potrudili smo se da cene budu realne i prihvatljive, i da radije pričamo o knjigama i piscima, nego da se “cenjkamo”. Za stare kupce i prijatelje kuće, uvek je moguće popiti dobar čaj, sa mlekom ili bez mleka, ako gužva u knjižari nije preterana. Zahvaljujemo se cenjenim kupcima na razumevanju i podršci po ovom pitanju. U isto vreme podsećamo, da smo obavezni da državi uplatimo 18% PDV za svaku prodatu knjigu. Ali zato sneg čistimo sami ispred knjižare, svojim lopatama.

01.01.2012.
Srećnu Novu godinu želimo svim kupcima, prijateljima i poznanicima Knjižare Magelan. Želimo Vam da budete zadovoljni, uspešni i da puno čitate, naročito stare, retke i lepe knjige iz naše knjižare. Čitajte i nove knjige ako verujete da vredi.

25.12.2011.
Obaveštavamo građanstvo Beograda i Srbije da nam je stigla nova isporuka srpskih i engleskih antikvarnih knjiga. Retki naslovi iz umetnosti, baleta, muzike. Preko 300 novih naslova u ponudi.

 

14.12.2011.
Molimo cenjene posetioce Knjižare Magelan koji su ispoljili interes, poručili knjige i mi ih obavestili da su knjige za njih pristigle da se jave na telefon  2450 365 radi preuzimanja knjiga. Knjige čekaju na svoje buduće vlasnike, ali ako se budući vlasnici ne jave u roku od 15 dana, knjige će biti ponuđene drugim kupcima. Ne dozvolite da knjiga koju ste tražili toliko dugo, sada kada je pronađena, opet ode nekom drugom.

 

1.12.2011.
Obaveštavamo ljubitelje knjige da trenutno u prodaji imamo preko 2000 naslova na srpskom i engleskom jeziku. Odlično opremljene su sekcije istorije, biografija i umetnosti na srpskom jeziku. Na engleskom jeziku imamo izuzetnu kolekciju knjiga o Engleskoj, biografija i putopisa. Posetite nas i pronađite knjige koje ste oduvek tražili. Radno vreme od 12-20 radnim danom, a subotom od 10-14. Nedeljom ne radimo. Nedeljom čitamo.

 

29.11.2011.
Obaveštavamo cenjenu javnost da je stigla druga generacija brošura i bukmarkova (bookmarks) u knjižaru. Svaki zadovoljni kupac dobija i propratni material u znak zahvalnosti Knjižare Magelan.

15.11.2011.
Mole se posetioci Knjižare Magelan da kišnim danima ostavljaju svoje kišobrane na predviđeno mesto odmah iza ulaznih vrata. Na taj način sprečavamo mogućnost da se knjige ovlaže, a u isto vreme posetioci mogu korisititi obe ruke u prelistavanju knjiga i preduprediti eventualno ispadanje knjige na pod. Važno je dodati  da podsećamo posetioce da kada krenu sa privremenim napuštanjem knjižare ponesu i kišobran, jer se mi ne bavimo niti skupljanjem, niti prodajom beogradskih zaboravljenih kišobrana. Mi se bavimo prodajom i čitanjem zaboravljenih knjiga najviše klase.


7.11.2011.
Na današnji dan se rodio Nenad Naunović, jedan od osnivača Piccadilly Books Co. Čestitamo mu rođendan i želimo lep dan. Gospodin Naunović se više ne bavi knjigama i izdavaštvom, ali često dolazi u Knjižaru Magelan. Čita mnogo manje nego ranije, zbog poslovnih obaveza i životnih okolnosti,  ali se bavi projektima iz oblasti umetnosti i filma.


20.09.2011.

Svečano otvaranje knjižare 20.09.2011 u 20h. Makenzijeva 51 (Koče Kapetana 2), 11000 Beograd

 


Foto Galerija


Kontakt

KNJIŽARA MAGELAN
OD 10.10.2016. KNJIŽARA MAGELAN JE ZATVORENA KAO REALAN PROSTOR, ALI U VIRTUELNOM PROSTORU I DALJE RADI. ZA INFORMACIJE O ANTIKVARNIM KNJIGAMA ILI IZDANJIMA MAGELAN PRESS-a POŠALJITE MAIL NA:
magelanpress@mts.rs
ILI
TEL 062 450 135

 

Knjizara Magelan na FB


Misli beogradskog antikvara

Misao 95
Beskrajni plavi krug, i u njemu zvezda. Seoba ima, smrti nema...
The advertising costs are passed on to you. This is not the case with replica watches sale. Hence they are able to provide you with more or less the same stuff without the whistles and bangs at such a replica watches sale. One should not expect to get these rolex replica for pennies too. The materials and labor that goes into them do cost and that is what you pay for, apart from a slight profit margin. Beware! There are some crooks that might offer you these breitling replica sale for extremely low prices. Do not purchase them since they are utterly rubbish stuff. It is recommended that you check out the online websites that offer rolex replica sale for sale and purchase from them. If required ask your friend who has such replica watches uk for his guidance. This should not pose a major problem for you.