Novosti

4
Nova izdanja
By MT Brongus | 4.10.2016.
KNJIŽARA MAGELAN DOBILA KNJIGE “VITA KOTORANIN, NEIMAR DEČANA” I “BOKA KOTORSKA I CRNA GORA”...
1
Izlog
By MT Brongus | 1.9.2016.
KNJIŽARA MAGELAN REDOVNO MENJA POSTAVKU IZLOGA NE BI LI SLUČAJNI PROLAZNICI ZASTALI...
30
Ekspedicija
By MT Brongus | 30.8.2016.
ČLANOVI BOKELJSKE EKSPEDICIJE USPEŠNO OPLOVILI BOKU KOTORSKU NA JEDRA I MOTOR, ZA MANJE OD 24 SATA. ...

Izdvajamo

 

Iz ponude Knjižare „Magelan“ sa velikim zadovoljstvom izdvajamo kolekciju starih i retkih knjiga na srpskom jeziku..

Linkovi

 

Sa ponosom Vam predstavljamo Web lokacije koje volimo i rado posećujemo...

Linkovi


Dizajn knjižare Marko Dimitrijević, arhitekta i umetnik prostora. Odgovoran za idejna rešenja i sadašnji izgled Knjižare Magelan. Radio u Beogradu i Africi. Strategija: apsolutno drugačiji. arh.marko.dimitrijevic@gmail.com


Fotografije knjižare Dušan Dimitrijević, vrhunski fotograf i multimedijalni praktični umetnik. Motorciklista i biznis-men. Radio na prostorima Jugo-istočne Evrope na različitim projektima. Strategija: iz drugog ugla. duzzano@yahoo.com

 

Knjižare u Srbiji

Sve knjižare u Srbiji na jednom mestu. Telefonski imenik, adresar i katalog linkova knjižara Srbije.

http://knjizare.cu.rs/

Kliper-Gosport, Engleska

“Clipper Round the World” predvođen Sir Robin Knox-Johnstonom,  istaknutim moreplovcem i avanutristom, organizuje najdužu trku oko sveta u trajanju od godinu dana, sa deset istovetnih jedrenjaka, svake druge godine. Osnivač knjižare Magelan, MT Brongus, marta meseca 2012. godine,  na brodu Derry-Londonderry CV 10, preplovio je Pacifik, od Kine do Kalifornije (6200 nautičkih milja).
www.clipperroundtheworld.com

 

Iron Butt – USA
Članovi ovog  jedinstvenog udruženja na svetu su motorciklisti koji su se kvalifikovali da postanu članovi tako što su prevezli više od hiljadu milja u roku od 24 sata. Apsolutni rekorder je čovek koji je vozio 1000 milja na dan, 43 dana za redom. Osnivač knjižare Magelan, MT Brongus,  zajedno sa svojim 14-godišnjim sinom, avgusta meseca 2010. godine prevezao je 1704 km u jednom danu, od Reimsa u Francuskoj do Beograda u Srbiji.  

www.ironbutt.com

 

Društvo psihologa Srbije
Društvo psihologa Srbije okuplja psihologe koji se bave teorijskim i praktičnim radom koristeći znanja iz psihologije kao nauke. Udruženje okuplja oko 500 članova i poseduje glasilo svog udruženja – Psihološke novine.  Potencijal ovog udruženja će se tek iskazati u godinama koje dolaze.
www.dps.org.rs

 

 

Shakespeare and Co – knjižara u Parizu
Možda najpoznatija knjižara antikvarnica na svetu, koja prodaje knjige na engleskom jeziku u Parizu. Nalazi se na par stotina od crkve Notr Dam, blizu tačke poznate kao “nulti kilometar”. Posebno za ovu knjižaru je najpre sjajan izbor antikvarnih knjiga, jedinstvena atmosfera i činjenica da traju gotovo jedan vek.  Ukoliko kupite knjigu u ovoj knjižari, na Vaš zahtev, možete dobiti udaren pečat sa likom Šekspira i natpisom “Kilometer Zero, Paris”. Ukoliko to ne želite, pečat nije obavezan.
www.shakespeareandcompany.com

 

 

Hotel Chopin – Paris
Na Monmartru, u jednom od najlepših svetskih pasaža, čeka vas skriven “Hotel Šopen”. Zagonetnost, stil, nadrealnost…ovakva mesta su uvek bila retka, a danas naročito. Vlasnik ovog hotela je nepoznat široj javnosti.
www.hotelchopin.fr

 

Knjižara SO – Herceg Novi
Na glavnom trgu Herceg-Novog stoji najvažnija i najlepša knjižara Mediterana.  Ako prolazite obalom Jadranskog mora, ne propustite šansu da uđete u ovo utočište i popričate sa vlasnicima. Izaći ćete oplemenjeni,  sa knjigom u rukama i malo soli među prstima.
www.knjizaraso.com

 

Pomorski muzej Kotor
Ako postoji na svetu kamena zgrada u kojoj živi more, to je zgrada Pomorskog muzeja u Kotoru. Ako prolazite obalom Jadranskog mora, spustite se do Kotora, dođite do Starog grada, zakucajte na vrata Pomorskog muzeja. Otvoriće se prošlost, otvoriće se more, otvoriće se morske sudbine, ljudi, brodova, država.
www.museummaritimum.com

 

Motorworks BMW
Ima jedno malo, skriveno mesto u Engleskoj gde žive i rade ljudi koji znaju sve o BMW bokser motorima. Ako prolazite, svratite na čaj, izaći ćete oplemenjeni, sa malo motornog ulja među prstima.
www.motorworks.co.uk

 


Foto Galerija


Kontakt

KNJIŽARA MAGELAN
Makenzijeva 51
(Koče Kapetana 2)
11000 Beograd
Tel: 011-245 0 365
062-450 135
knjizara@knjizaramagelan.com
Radno vreme: Radnim danom od 11-19h; Subotom od 10-14h

 

Knjizara Magelan na FB

 

Knjizara Magelan na FB


Misli beogradskog antikvara

Misao 95
Beskrajni plavi krug, i u njemu zvezda. Seoba ima, smrti nema...