Novosti

4
Nova izdanja
By MT Brongus | 4.10.2016.
KNJIŽARA MAGELAN DOBILA KNJIGE “VITA KOTORANIN, NEIMAR DEČANA” I “BOKA KOTORSKA I CRNA GORA”...
1
Izlog
By MT Brongus | 1.9.2016.
KNJIŽARA MAGELAN REDOVNO MENJA POSTAVKU IZLOGA NE BI LI SLUČAJNI PROLAZNICI ZASTALI...
30
Ekspedicija
By MT Brongus | 30.8.2016.
ČLANOVI BOKELJSKE EKSPEDICIJE USPEŠNO OPLOVILI BOKU KOTORSKU NA JEDRA I MOTOR, ZA MANJE OD 24 SATA. ...

Izdvajamo

 

Iz ponude Knjižare „Magelan“ sa velikim zadovoljstvom izdvajamo kolekciju starih i retkih knjiga na srpskom jeziku..

Linkovi

 

Sa ponosom Vam predstavljamo Web lokacije koje volimo i rado posećujemo...

Kolekcionarski kutak

Knjižare sveta od 11 do 20:

 
Any Amount of Books, Charring Cross, London WC2
Jedno od najboljih mesta na svetu. Prizemlje i podrum, prepuni dobrih starih knjiga. Realne cene. Knjižari koji su spremni da pomognu i spuste cene koliko treba. Dobra atmosfera. Centar Londona. Vrata pored nalazi se Vergnano Caffe sa najboljim kapućinom na svetu.
Portobello Books, Portobello Road, London W11
Izgubljena bitka. Zatvorena knjižara. Dugo vremena dobro organizovana antikvarnica sa odabranim naslovima. Biografije, ozbiljna literatura. Na samom dnu Portobello Road-a. Ostao samo naziv. Nestali u nepoznatom pravcu, ali ostale knjige kupljene kod njih.

Walden Pond Books, Oakland, California
U starom centru Oaklanda, u blizini San Francisca. U blizini kafea NOBLE, koji drži Dimitri Thompson, poreklom iz Beograda. Sjajno opremljena knjižara koja svojim kupcima poklanja kvalitetne hemijske olovke. Cool place.

 

 

Paris, France-passage
Pariski pasaži su mesta van vremena. Natkriveni, skriveni, sklonjeni. Ženske potpetice koje udaraju o pločnik pasaža. Zatvoren restoran. Jedan od vlasnika oslonjen o dovratak sa cigaretom među prstima. Izlozi kao galerije. Žamor ulice u daljini. Nestvarna izdvojenost.
Knjižara Žil Vern, Paris

Fotografija govori hiljadu i jednu reč. Uvek ispred izloga knjižare ima ljudi koji ne zastanu ni za trenutak. Ima onih koji zastanu, razgledaju i onda: uđu ili ne uđu. Ima i onih koji razgledaju i nastave svojim putem. Ima onih koji ne zastanu ni za trenutak. Šta oni čitaju?
 

Shakespeare & Co., Pariz
Izlog je višeslojna tvorevina. Fotografija izloga je kombinacija piramide i lavirinta. Pogledajte odsjaj u staklu.

 

 

 

Sidnej, Australija
Noć u Sidneju. Zatvorena knjižara. Lučka knjižara. Osvetljen izlog. Ko dolazi sledećeg jutra da otključa vrata?

 

 

 

Venecija
Biti knjižar u Veneciji je poklonjen život. Neko je ostavio čašu koka-kole pored vrata.

 

 

 

City Lights Bookshop, San Francisco, California
Na brežuljcima San Francisca, sa pogledom na okean. Cool place. U okolini hoteli sa dve zvezdice, apartmani sa izlomljenim drvenim roletnama, miris mora. Kineski restorani sa papirnim stolnjacima i kafei sa metalnim stolovima. Jedna od retkih knjižara, koja opstaje i opstaje i ne menja kurs.

 

 

Knjižara Magelan, Beograd (noću)
Kada padne mrak na Vračar, ima svetla koja gore. Dva stepenika vode vas u drugi svet. Treći, četvrti, ili beskrajni svet i u njemu knjige.


Knjižare sveta od 1 do 10 <<<
Knjižare sveta od 21 do 30 >>>


Foto Galerija


Kontakt

KNJIŽARA MAGELAN
OD 10.10.2016. KNJIŽARA MAGELAN JE ZATVORENA KAO REALAN PROSTOR, ALI U VIRTUELNOM PROSTORU I DALJE RADI. ZA INFORMACIJE O ANTIKVARNIM KNJIGAMA ILI IZDANJIMA MAGELAN PRESS-a POŠALJITE MAIL NA:
magelanpress@mts.rs
ILI
TEL 062 450 135

 

Knjizara Magelan na FB


Misli beogradskog antikvara

Misao 95
Beskrajni plavi krug, i u njemu zvezda. Seoba ima, smrti nema...
It is because of all these reasons that the replica watches are very costly and can only be dreamt of but not owned. A rolex replica uk is the best alternative to satisfy your desire and add confidence to your personality. replica watches are so well made that no other person than an expert can identify a real one from the imitation watches. These rolex replica sale are not only great look alike but are also the best in terms of quality, durability and style. rolex replica sale are designed so that they can cater to the needs of people who are unable to afford the original brands whopping price. It is in these rolex replica sale that people can find the ultimate treasure of enjoying the most popular designs at an affordable rate.