Novosti

4
Nova izdanja
By MT Brongus | 4.10.2016.
KNJIŽARA MAGELAN DOBILA KNJIGE “VITA KOTORANIN, NEIMAR DEČANA” I “BOKA KOTORSKA I CRNA GORA”...
1
Izlog
By MT Brongus | 1.9.2016.
KNJIŽARA MAGELAN REDOVNO MENJA POSTAVKU IZLOGA NE BI LI SLUČAJNI PROLAZNICI ZASTALI...
30
Ekspedicija
By MT Brongus | 30.8.2016.
ČLANOVI BOKELJSKE EKSPEDICIJE USPEŠNO OPLOVILI BOKU KOTORSKU NA JEDRA I MOTOR, ZA MANJE OD 24 SATA. ...

Izdvajamo

 

Iz ponude Knjižare „Magelan“ sa velikim zadovoljstvom izdvajamo kolekciju starih i retkih knjiga na srpskom jeziku..

Linkovi

 

Sa ponosom Vam predstavljamo Web lokacije koje volimo i rado posećujemo...

Izdvajamo

Iz ponude Knjižare „Magelan“ sa velikim zadovoljstvom izdvajamo kolekciju starih i retkih knjiga na srpskom jeziku:.

 

Izdanja na srpskom od 110 do 123:

 

110. Grej, dr Džon: „Muškarci su sa Marsa, žene su sa Venere“ (Š- 2703; DB- 03-607)
Izdanje: Esotheria, Beograd, 1996
Strana: 285

PRODATO

Cena: 600 din
Psihologija

Ova knjiga je praktični priručnik popularne psihologije o međusobnom razumevanju i odnosima polova, čuvenog američkog psihoterapeuta, koji je u knjige pretočio svoje više nego bogato iskustvo. Knjiga je pisana krajnje jednostavnim jezikom i stilom, zabavno, šarmantno, jasno i popularno.
Koristeći metaforu Marsovaca i Venerijanki da prikaže uobičajene sukobe i neslaganja među muškarcima i ženama dr Džon Grej objašnjava kako te razlike mogu da se ispreče između polova i da spreče razvitak najkvalitetnijih ljubavnih osećanja.
Autor daje uputstva i savete kako prevazići razlike, drugačije emocionalne potrebe i oblike ponašanja suprotnog pola da bi se dostiglo veće razumevanje među partnerima.

 

111. „Erlangenski rukopis“ – zbornik starih srpskohrvatskih narodnih pesama (Š- 3911; DB- 04-518)
Izdanje: Univerzitetska riječ, Nikšić, 1987.
Strana: 426


Cena: 900 din
Književnost

Ovaj najveći i najstariji zbornik srpskohrvatske narodne pesme pronađen je 1913.godine od strane poznatog germaniste Štajnmajera, u jednoj praznoj fioci Erlangenske biblioteke. Po uveravanju prethodnog bibliotekara, rukopis je poklonio Erlangenskoj biblioteci  nepoznati darodavac osamdesetih godina devetnaestog veka.
Rukopis obuhvata 217 raznorodnih kratkih, kraćih i dužih pesama različite sadržine: epske, lirske, baladične, balade, romanse, poskočice. Osnovni stih je deseterac, a autor i poreklo rukopisa su nepoznati.

 

112. Deroko, A.: „Arhitektura starog veka“ (Š- 1845; DB- 05-962)
Izdanje: Naučna knjiga, Beograd, 1962.
Strana: 295


Cena: 6000 din
Umetnost

Knjiga počinje opisom megalitskih spomenika u praistorijsko doba, nastavlja sa opisom arhitekture starog Egipta, Sumera, Vavilona, Asirije, Persije, stare Grčke i Rima, i na kraju sledi opis rimskih spomenika u Jugoslaviji.
Tekst je propraćen ilustracijama koje, zajedno sa svojim legendama, imaju skoro ravnopravni značaj sa tekstom, stoga je tekst podešen da što manje prepričava ono što se već vidi na ilustracijama.
Knjiga je štampana kao udžbenik za studente Arhitektonskog fakulteta.

 

 

 

113. Deroko, A. „Srednjevekovni gradovi u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji“ (Š- 776; DB – 05-961)
Izdanje: Prosveta, Beograd, 1950.
Strana: 214

PRODATO

Cena: 6000 din
Umetnost

Naši srednjovekovni gradovi čine jednu posebnu vrstu spomenika materijalne kulture naših naroda, iz vremena kada su takve građevine bile naročito potrebne i u velikom broju građene.  Pod imenom grad podrazumevalo se utvrđenje koje je služilo za odbranu jednog naseljenog mesta. U ratničkom srednjem veku takvi gradovi su građeni na sve strane u velikom broju i njihove ostatke nalazimo svuda po našoj zemlji.
Zadatak ove knjige je da prikaže srednjovekovne gradove Makedonije X i XI veka, Zete XI i XII veka i Raške XII i XIII veka. Pri obradi su svi stari gradovi prvenstveno tretirani kao spomenici arhitekture, a da prikaz ne bi dao samo sliku mrtvih objekata upotrebljeni su istorijski, vojni i ostali momenti kao dopuna slike života u njima.

 

114. Kuper, Dž. K.: „Ilustrovana enciklopedija tradicionalnih simbola“ (Š- 4042; DB-04-677)
Izdanje: Prosveta-Nolit, Beograd, 1986.
Strana: 205


Cena: 1500 din
Umetnost

U okviru 1500 odrednica protumačeni su simboli koji obuhvataju vreme od preistorije do naših dana, a prostor od Arktika do Dahomeja, od nekadašnje irokeške teritorije do Okeanije. Obrađeni su simbolički sistemi taoa, hrišćanstva, judaizma, budizma, islama, tantre, drevnog kulta Kibele i velike boginje prekolumbovskih religija zapadne hemisfere, vuduističkih kultova u Brazilu i zapadnoj Africi. Simboli su poređani po abecednom redu, a u okviru svake odrednice autor je najpre istražio opšte značenje datih simbola, da bi zatim posmatrao posebne primene tog značenja u različitim tradicijama.
Enciklopedija sadrži oko 210 ilustracija, glosar i bibliografiju.

 

115. Ristić, Marko: „Diplomatski spisi“ (Š- 2405; DB- 02-957)
Izdanje: Prosveta, Beograd, 1996.
Strana: 446


Cena: 1000 din
Istorija

Miladin Milošević, koji je priredio ove spise, ukupno je odabrao 120 dokumenata (telegrama, izveštaja), s tim da je prvi od 12.12.1945.godine, a poslednji od 12.12. 1945.godine. Reč je o posleratnim godinama (tj. odseku vremena od imenovanja Marka Ristića za ambasadora u Parizu do njegovog povlačenja) i o tadašnjoj spoljnoj politici socijalističke Jugoslavije, posebno o jugoslovensko-francuskim odnosima, dakle o građi korisnoj i za proučavanje ondašnje francuske političke scene, opštih prilika, političkog vođstva Francuske, umetničkih krugova i diplomatskog kora u Parizu, ali i takvih pitanja kakvo je ono vezano za sudbinu Borskog rudnika, itd.

 

 

116. Lewis, Bernard: „Svijet islama“ (Š-795; DB- 02-830)
Izdanje: Jugoslovenska revija-Vuk Karadžić, Beograd, 1979.
Strana: 349

PRODATO
Cena: 5000 din
Religija, umetnost

Ova knjiga je nastala kao plod međunarodne saradnje. Četrnaest svetskih, poznatih i priznatih naučnika, svojim prilozima koji se temelje na najnovijim naučnim dostignućima, pružili su čitaocu širok dijapazon islamske civilizacije i kulture. SVIJET ISLAMA pruža ubedljivu, probranim likovnim materijalom obogaćenu sliku islamske civilizacije i kulture, izloženu živim, zanimljivim i privlačnim stilom. Svaki pojedinačni prilog nosi pečat originalnog pristupa i shvatanja svog autora, a da se pri tom ne gubi osećanje jedinstvene naučne osnove i zajedničke vizije islamskog sveta.
Knjiga sadrži obimne bibliografske podatke i opširan indeks, kao i 520 reprodukcija, od kojih 170 u boji i 350 fotografija, crteža i mapa.

 

117. Clark, Kenneth: „Civilizacija“ (Š- 794; DB- 03-358)
Izdanje: Mladost, Zagreb, 1977
Strana: 348


Cena: 2000 din
Umetnost

Autor nas vodi od pada Rimskog carstva do današnjih dana, bez pokušaja da da potpuni pregled, već pažnju posvećuje prelomnim momentima. Na toj istorijskoj pozadini nam prikazuje čoveka, koji je davao razvoju civilizacije novu energiju i proširio naše poimanje sveta. Prikazuje genijalna ostvarenja u arhitekturi, vajarstvu, slikarstvu, filozofiji, književnosti. Kao autor povezuje umetnost sa istorijom civilizacije.

 

118. Bucati, Dino: „Prodavnica tajni“ (Š- 3503; DB- 06-471)
Izdanje: Nebo, Beograd, 1998.
Strana: 158


Cena: 500 din
Beletristika

Ovu knjigu Bucati je sam priredio dve godine pred smrt, u nadi da će upoznati ljude s najboljim šta je napisao. Ovo je egzemplarni katalog Bucatijevih pripovedaka koje će čitaocu pokazati do kakvog je savršenstva i dubina dospeo Dino Bucati  i pomoći mu da stekne predstavu o jednom piscu koji je, kao malo ko, umeo od svojih alegorija da napravi duboku i uznemirujuću pesničku istinu. Unutrašnji svet autora pokazuje ovde svoju vitalnost i bogatstvo, dobijajući, od priče do priče, sasvim različite tonove, od vozionarskog do realistično-grotesknog, od lirskog do naučno-fantastičnog.

 

119. Eko, Umberto: „Fukoovo klatno“ (Š-2668; DB- 03-644)
Izdanje: Beletra, Beograd, 1989.
Strana: 532

PRODATO
Cena: 1200 din
Beletristika

Fukoovo klatno je istovremeno detektivska priča, uvod u fiziku i filozofiju i uzbudljiva analiza ludila i mudrosti koja obuhvata celokupnu ljudsku istoriju. Pripovedač je mlad profesor filozofije koji sa svojim prijateljima urednicima počinje da čita rukopise o mističnom i okultnom. Inspirisani neverovatnom pričom o teoriji zavere vezanoj za Templare i njihove sposobnosti da kontrolišu sve izvore moći, veće od celokupne energije ovoga sveta, iz puke zabave prijatelji počinju da sakupljaju sva ta mistična i ezoterična znanja, prave mapu i postavljaju je ispod Fukoovog klatna u muzeju tehnike u Parizu, misleći sve vreme da smišljaju zanimljivu igru. Ali ta igra uskoro počinje da ih guta u sebe, smrt vreba dok traje njihova frenetična potraga za istinom.

 

120. Malović, Nikola: “Lutajući Bokelj” (Š-2386; DB- 04-008)
Izdanje: Laguna, Beograd, 2007.
Strana: 384


Cena: 500 din
Beletristika

Lutajući Bokelj vodi čitaoca  na putovanje u zvanično najlepši zaliv na svetu. Visokim planinskim vencem s jedne, i morem s druge strane, omeđena je Boka Kotorska, samostalna država. Puna je turista, iznenadnih situacija, neobičnih dešavanja, misterioznih nestanaka i fešti.
Knjiga prati pustolovine junaka Nika u 24 poglavlja, kroz težnju savremenog Odiseja da se vrati ženi.
Imamo pred sobom rafiniran roman čije se svako poglavlje bori za čitaočevu pažnju. Ovom knjigom srpska književnost je dobila mediteranski roman kakav je odavno čekala.

 

121. Braun, Den: “Da Vinčijev kod” (Š- 2838; DB- 06-577)
Izdanje: Solaris, Novi Sad, 2004.
Strana: 401


Cena: 900 din
Beletristika

Zatečen poslom u Parizu, harvardski simbolog Robert Lengdon usred noći prima hitan telefonski poziv: vremešni kustos Luvra je ubijen u muzeju. Policija je kraj tela pronašla zbunjujuću šifru. Rešavajući enigmu, Lengdon u čudu otkriva da ga ona vodi do niza tragova skrivenih u Da Vinčijevim delima…tragova koji su svima pred očima…a istovremeno genijalno prikrivenih od strane autora.
U zanosnoj mešavini napete avanture, naučnih zagonetki i domišljatih obrta, simbolog Robert Lengdon izrasta u najoriginalniji lik u poslednjih nekoliko godina. Da Vinčijev kod najavljuje dolazak nove vrste žustrog, inteligentnog trilera koji nas, potpuno nepredvidljiv, uvlači sve dublje u priču do neverovatnog konačnog raspleta.

 

122. Pavlović, Živojin: “Oni više ne postoje” (Š- 656; DB- 05-334)
Izdanje: BIGZ, Beograd, 1985.
Strana: 193


Cena: 400 din
Beletristika

Živojin Pavlović ispisao je stranice potresne epopeje koja se zbila udarom moćnog austrougarskog i nemačkog carstva na srpski narod i Srbiju. Među brojnim likovima srpskih dobrovoljaca i junaka pisac je u središte postavio lik čuvenog majora Dragutina Gavrilovića, oko koga se, iz časa u čas, pletu burni događaji u odbrani granične tvrđave srpskog kraljevstva.
Rat i odbranu Beograda, Pavlović je sagledao očima pripovedača Živadina Jotića, Gavrilovićevog potčinjenog, inače pešadijskog potporučnika i učesnika ove krvave evropske i svetske drame.

 

123. Puškin, A.S.: “Kapetanova kći“ (Š- 3517; DB- 05-191)
Nolit, Beograd, 1958.
Strana: 196


Cena: 400 din
Beletristika

Puškin svog glavnog junaka Petra Andrejiča Grinjeva pušta da nam vlastitim rečima opiše avanturu koju je doživeo kao sedamnaestogodišnji mladić, u vreme kad je kao mlad oficir započinjao vojnu karijeru u ruskoj provinciji. Grinjev se nedugo po dolasku u usamljenu Bjelogorsku tvrđavu zaljubljuje u Mariju Ivanovnu, kapetanovu kći. Ubrzo se ispostavlja da ni Maša nije ravnodušna, ali romansa dvoje mladih biva surovo prekinuta intrigom koju izaziva ljubomorni Švabin, ražalovani gardijski oficir. Želeći da odbrani Mašinu čast, Grinjev Švabina izaziva na dvoboj (dvoboji su, očigledno, bili tema o kojoj je Puškin rado pisao, i ironično je što će upravo jedan takav duel pisca koštati života) i biva ranjen.

 

 

 

 

 


Izdanja na srpskom od 1 do 30 >>>

Izdanja na srpskom od 31 do 60 >>>
Izdanja na srpskom od 61 do 87 >>>

Izdanja na srpskom od 88 do 97 >>>

Izdanja na srpskom od 98 do 109 >>>

Izdanja na srpskom od 110 do 123 >>>

Izdanja na srpskom od 124 do 150 >>>

Izdanja na srpskom od 151 do 180 >>>

Izdanja na srpskom od 181 do 230 >>>

Izdanja na srpskom od 231 do 250 >>>

Izdanja na srpskom od 251 do 290 >>>

Izdanja na srpskom od 291 do 310 >>>

Izdanja na srpskom od 311 do 340 >>>


Izdanja na engleskom od 1 do 10 >>>
Izdanja na engleskom od 11 do 20 >>>

Izdanja na engleskom od 21 do 29 >>>

Izdanja na engleskom od 30 do 39 >>>

Izdanja na engleskom od 40 do 49 >>>

Izdanja na engleskom od 50 do 59 >>>

Izdanja na engleskom od 60 do 69 >>>

Izdanja na engleskom od 70 do 79 >>>

Izdanja na engleskom od 80 do 100 >>>

Izdanja na engleskom od 101 do 140 >>>

Izdanja na engleskom od 141 do 190 >>>

Izdanja na engleskom od 191 do 260 >>>


 


 

Foto Galerija


Kontakt

KNJIŽARA MAGELAN
OD 10.10.2016. KNJIŽARA MAGELAN JE ZATVORENA KAO REALAN PROSTOR, ALI U VIRTUELNOM PROSTORU I DALJE RADI. ZA INFORMACIJE O ANTIKVARNIM KNJIGAMA ILI IZDANJIMA MAGELAN PRESS-a POŠALJITE MAIL NA:
magelanpress@mts.rs
ILI
TEL 062 450 135

 

Knjizara Magelan na FB


Misli beogradskog antikvara

Misao 95
Beskrajni plavi krug, i u njemu zvezda. Seoba ima, smrti nema...
The advertising costs are passed on to you. This is not the case with replica watches sale. Hence they are able to provide you with more or less the same stuff without the whistles and bangs at such a replica watches sale. One should not expect to get these rolex replica for pennies too. The materials and labor that goes into them do cost and that is what you pay for, apart from a slight profit margin. Beware! There are some crooks that might offer you these breitling replica sale for extremely low prices. Do not purchase them since they are utterly rubbish stuff. It is recommended that you check out the online websites that offer rolex replica sale for sale and purchase from them. If required ask your friend who has such replica watches uk for his guidance. This should not pose a major problem for you.